6.9.24

Базе података 2: Први домаћи задатак

Задатак: Примена SQL Основних Концепата

На основу резултата иницијалног теста, свако од вас ће имати задатак да унапреди своје разумевање SQL-а. Ваш задатак је да обрадите одређене теоријске концепте из SQL-а, као и да демонстрирате своје знање кроз конкретне примере.

Задатак:

Теоријски део:

У табели уз своје име имате кључне појмове које треба обрадити.

Прво их теоријски обрадите. За помоћ погледајте

https://www.w3schools.com/sql/default.asp

Практични део:

Пример 1: Напишите SQL упит који користи сваку од одабраних кључних речи у примеру који илуструје њихову примену. На пример, ако сте изабрали SELECT, WHERE, и JOIN, напишите упит који показује како се користе у једном конкретном сценарију.

Пример 2: Изведите упит на бази података по вашем избору и проверите да ли добијате очекиване резултате. Ваша база података може бити било који систем за управљање базама података (MySQL, SQLite, итд.). Након извршења упита, приложите резултате упита и кратко опишите шта сте очекивали и шта сте стварно добили.

Потребна документација:

Кратка објашњења кључних речи.

SQL упити и резултати извршења упита.

Објашњење разлике између очекиваних и добијених резултата, ако постоји.

Рок за предају:

Петак 13.09.2024.

Напомена: Пажљиво проверите синтаксу SQL упита и уверите се да су сви упити исправни и да дају очекиване резултате. Уколико имате било каквих питања или проблема, слободно се обратите за помоћ.

ПС Док се не оспособи Гугл Учионица домаће задатке шаљете на имејл culfis@gmail.com спаковане у један архивирани фолдер.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.